Skip to main content

KLIC VIEWER KENMERKEN

VORMGEGEVEN VANUIT DE PRAKTIJK

Real-time uitwisseling KLIC

Door de unieke manier van data uitwisseling via het online Geolantis portaal zijn graafmeldingen direct beschikbaar voor uw collega’s in het veld. Naast de standaard bij de KLIC melding meegeleverde documenten beschikt u ook over de mogelijkheid om uw eigen projectdocumenten en werkinstructies met collega’s in het veld te delen.

INTELLIGENTE ZOEKFUNCTIONALITEIT

Al uw actieve projecten worden in de Geolantis KLIC Viewer app duidelijk in een overzicht weergegeven. Dankzij de intelligente zoekfunctie kunt u al uw projecten eenvoudig terugvinden. Door gebruik te maken van locatievoorziening en gps op uw smartphone of tablet (iOS/Android) wordt standaard het dichtstbijzijnde project als eerste  weergegeven.

GEDETAILLEERDE VECTORWEERGAVE

De gedetailleerde weergave van KLIC gegevens in vectorformaat zorgt ervoor dat kabels en leidingen in de digitale tekening met de hoogst mogelijke nauwkeurigheid worden weergegeven. Inzoomen tot op de decimeter is mogelijk om de kabels en leidingen die dicht bij elkaar liggen goed van elkaar te kunnen onderscheiden.

PRAKTISCHE MEETLINT FUNCTIES

Met behulp van GPS ondersteuning ziet de gebruiker zijn of haar positie in de digitale KLIC tekening en kan zo eenvoudig bepalen waar de kabels en leidingen behoren te liggen. Met behulp van de standaard meettools, zoals het digitale meetlint, kan de gebruiker ook de exacte ligging bepalen wanneer maatvoering in de tekening ontbreekt.

HULPMIDDELEN VOOR GRAAFSCHADEPREVENTIE

Voor iedere grondroerder geldt, voorkomen is beter dan genezen. Door gebruik te maken van de standaard geïntegreerde graafschadepreventie hulpmiddelen kan er in het veld een dossier worden aangemaakt, inclusief beschrijvingen en begeleidende foto’s van graafschades of afwijkende ligging. Ook bij het maken van proefsleuven kunnen deze hulpmiddelen ingezet worden voor accurate en volledige vastlegging van aangetroffen kabels en leidingen. Vanuit het online Geolantis portaal kunnen standaard rapportages geëxporteerd worden en uiteraard zijn de rapportages ook volledig op maat aan te passen.

Met behulp van de hulpmiddelen voor graafschadepreventie kunt u:

 • Aantonen welke (preventieve) maatregelen u heeft getroffen en waar uw collega’s exact hebben gewerkt
 • Veiliger werken, beter sturen op preventie en bewustwording creëren binnen uw bedrijf of organisatie
 • Eis Voorzorg afspraken vastleggen en afwijkende situaties eenvoudig registreren conform de wetgeving
 • Eenvoudig eventuele graafschades registreren en het uitwisselen van  benodigde gegevens optimaliseren
 • Volledig digitaal dossier opbouwen voor het afhandelen van schade richting verzekeraars / opdrachtgevers

KLIC-WIN AUTOMATOR

Om het KLIC proces voor uw organisatie nog verder te vereenvoudigen kunt u gebruik maken van de KLIC-WIN Automator functionaliteit. Deze functie, inbegrepen in het Standaard maandabonnement en Unlimited jaarabonnement, is het ideale hulpmiddel om uw KLIC meldingen sneller te kunnen verwerken.

Met behulp van de KLIC-WIN Automator hoeft u uw KLIC meldingen niet handmatig in te laden. U doet de oriëntatie- of graafmelding bij het Kadaster en Geolantis KLIC Viewer doet de rest. Direct na aanlevering van de informatie door het Kadaster staat de KLIC melding klaar om in de app geraadpleegd te worden. Geen omslachtige handelingen maar snel en direct de beschikking tot de informatie waar die nodig is: op de graaflocatie.

geolantis klic viewer app 1
geolantis klic viewer app automator

Vind de KLIC Viewer oplossing die aan uw behoeften voldoet

BASIS ABONNEMENT

 • KLIC meldingen digitaal op graaflocatie beschikbaar
 • App voor iOS en Android, voor smartphone en tablet
 • Beheren van KLIC meldingen via Geolantis webportaal
 • Hulpmiddelen voor graafschadepreventie geïntegreerd
 • Flexibele abonnementsvorm, maandelijks opzegbaar
 • Vast tarief per medewerker, ongeacht aantal KLIC meldingen

STANDAARD ABONNEMENT

 • KLIC meldingen digitaal op graaflocatie beschikbaar
 • App voor iOS en Android, voor smartphone en tablet
 • Beheren van KLIC meldingen via Geolantis webportaal
 • Hulpmiddelen voor graafschadepreventie geïntegreerd
 • Flexibele abonnementsvorm, maandelijks opzegbaar
 • Vast tarief per medewerker, ongeacht aantal KLIC meldingen
 • Snel verwerken KLIC meldingen met  KLIC-WIN Automator

UNLIMITED ABONNEMENT

 • KLIC meldingen digitaal op graaflocatie beschikbaar
 • App voor iOS en Android, voor smartphone en tablet
 • Beheren van KLIC meldingen via Geolantis webportaal
 • Hulpmiddelen voor graafschadepreventie geïntegreerd
 • Snel verwerken KLIC meldingen met  KLIC-WIN Automator
 • Vast jaartarief, ongeacht aantal medewerkers en KLIC meldingen
NAAR ABONNEMENTEN

VEELGESTELDE VRAGEN

Is het mogelijk om de Geolantis KLIC Viewer app eerst uit te proberen?

U heeft de mogelijkheid om de Geolantis KLIC Viewer app eerst een maand uit te proberen. U betaalt voor het inrichten van de testomgeving het normale maandtarief zonder ergens aan vast te zitten.

Kunnen er meerdere personen met één Geolantis KLIC Viewer account werken?

Ja, dit is mogelijk. Let wel, er kan dan per keer één persoon gebruik maken van het account, met meerdere personen tegelijkertijd inloggen is niet mogelijk.

Wat heb ik nodig om een KLIC melding van het Kadaster digitaal beschikbaar te maken in het veld?

Om over te stappen van de papieren versie van de KLIC naar digitaal met behulp van de Geolantis KLIC Viewer app heeft u een abonnement nodig. Een abonnement bestaat minimaal uit één account voor het online webportaal voor het inladen van de KLIC melding en één account voor het gebruik van de app op een smartphone of tablet.

Voldoet ons bedrijf aan de WIBON wetgeving wanneer wij gebruik maken van de Geolantis KLIC Viewer app?

Ja, door gebruik te maken van de Geolantis KLIC Viewer app werkt u volledig conform de huidige wetgeving. We hebben de complete werking van de app laten toetsen door Agentschap Telecom en functionaliteiten, zoals de hulpmiddelen voor graafschadepreventie, in nauw overleg met het Kadaster ontwikkeld.

Is het mogelijk om, naast de KLIC gegevens, ook eigen projectinformatie toe te voegen in de Geolantis KLIC Viewer app?

Ja, dat kan. Naast alle KLIC gegevens die u ontvangt van het Kadaster kunt u ook uw eigen digitale tekeningen en werkinstructies toevoegen.

Met welke nauwkeurigheid kunnen wij de ligging van kabels en leidingen bepalen met de app?

U kunt gebruik maken van de interne locatievoorzieningen en GPS ontvanger van uw smartphone of tablet, waarbij de nauwkeurigheid afhankelijk is van de kwaliteit van het apparaat. U heeft met behulp van de Geolantis KLIC Viewer app ook de mogelijkheid om een externe (RTK) GNSS ontvanger te koppelen, waarmee u kabels en leidingen tot op de centimeter nauwkeurig kunt uitzetten. Voor het digitaal inmeten van kabels en leidingen, of het opsporen met behulp van een kabelzoeker kunt u de app uitbreiden, neem hiervoor contact met ons op.

Met welke apparaten kunnen wij gebruik maken van Geolantis KLIC Viewer?

U bent volledig vrij in de keuze welk type apparaat u wilt inzetten voor de vakspecialisten in het veld. De Geolantis KLIC Viewer app is geschikt voor iOS en Android en werkt op iedere moderne smartphone en tablet. Het online portaal om KLIC meldingen klaar te zetten is bereikbaar via elke populaire internetbrowser. Als uw voorkeur uitgaat naar het gebruik van professionele rugged tablets dan kunnen wij daar uiteraard ook in voorzien.